Word rijk dankzij je concentratievermogen

Je concentratievermogen maakt je rijk. Hoe goed jij je aandacht kunt houden op het uitoefenen van één enkele taak bepaalt de mate van kwaliteit die jij  kunt leveren. In deze blog ga ik behandelen waarom het van essentieel van belang is om je je volledig te focussen op het uitvoeren van de taak die je bezig houdt.

Kwaliteit is bepalend voor je welvaart

Het geld dat je verdient staat gelijk aan de kwaliteit van de dienst die je levert X de waarde die je voor de klant levert X de moeilijkheid om jou te vervangen. Deze formule wordt uitgebreid belicht in de video van Bob Proctor. Hoe moeilijk het is om jou te vervangen en de kwaliteit die je levert zijn afhankelijk van je skills. Hoe wordt je ergens goed in? Door ontzettend veel tijd en energie in een bepaalde vaardigheid te steken wordt je er uiteindelijk meester over. De vuistregel is 10.000 uur.

Niemand kan het meer

De nieuwe generatie is niet in staat om zijn aandacht ergens lang genoeg op te vestigen. De aandachtsboog is gekrompen naar 8 seconde. Tieners tegenwoordig zijn ervan overtuigd dat ze goed kunnen multitasken. Ze langzaam opgegroeid met een smartphone in hun hand en zijn dus prima in staat om hun dagelijkse activiteiten te combineren met hun telefoongebruik. DIT IS EEN MYTHE!!! Dat kunnen ze helemaal niet goed. Je wordt goed in wat je oefent en zij oefenen dag in dag uit, 24/7 en zeven dagen in de week afleiding. Waarom denk je dat die spanningsboog is gekrompen. Dit betekent als jij in staat bent om je lang te concentreren op 1 ding heb je een gigantische voorsprong op onze generatie.

Het gaat om specialistische kennis

Alle grote successen zijn klein begonnen en bouwden zich vervolgens uit. Bol.com startte als een online boekhandel. Coolblue ging zich specialiseren in diverse niche producten en bracht ze uiteindelijk onder dezelfde website. Een van de onderdelen van succes is je specialistische kennis. Alle bedrijven in deze wereld kampen met problemen. Als jouw specialiteit aansluit bij de problemen van de bedrijven krijg je zo een topbaan aangeboden. Geen enkel bedrijf heeft er wat aan dat jij algemene feitjes kunt opdreunen. Nee, je moet specialistische kennis bezitten. Deze kennis vergaar je door hier tijd en energie in te steken.

Conclusie

Dus jouw specialistische kennis/kwaliteiten bepalen voor een groot gedeelte jouw financiële vergoeding. Je wordt pas ergens goed in als je er veel tijd en energie in steekt. Doe dit dan ook. De huidige generatie is niet meer in staat om zich ergens volledig op te focussen. Dit is voor jouw een absolute kans! Elk succes komt voort uit specialistische kennis. Alles in deze wereld begint klein en groeit vervolgens. Vergelijk het met het feit dat er bomen groeien uit zaadjes. Waar zou jij je in willen specialiseren en waarom?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *