Visualiseer je droom in 3 stappen

Weet jij echt hoe je succesvolste leven eruit ziet? Kun je het voor je zien? Dit is cruciaal, als je niet precies weet hoe jouw droom eruit ziet, kun je het ook niet realiseren. In deze blog leg ik verder uit waarom dit zo super belangrijk is. Daarnaast geef ik je twee opdrachten mee die je moet doen. Doe deze echt, als je deze stap overslaat ga je nooit slagen in dit leven.

Je brein is een super computer, mits het goed wordt ingesteld. Het heeft richting nodig. Door te zeggen wat je echt wil, gaat je brein op zoek naar kansen die het gat dichten tussen waar je nu bent en wat je wil worden. Je brein doet dat door je onderbewustzijn aan het werk te zetten. Het deel van je hersenen dat hier verantwoordelijk voor is het je Reticular Activating system. Je RAS werkt enkel als het je doelen zo goed mogelijk voor zich kan zien. Vage doelen zorgen ervoor dat je hersenen niet goed kunnen targetten.

Stap 1: Visualiseer

Plan een half uurtje per dag in om je droom voor je te zien. Voel, zie en beleef het in je hoofd alsof het de werkelijkheid is. Dit is zo belangrijk. Je onderbewustzijn heeft geen tijdsbesef. Als jij echt op een juiste wijze visualiseert gaat je onderbewustzijn het voor waar aannemen. Vervolgens als je weer terugkeert naar de werkelijkheid heb jij je brein met concrete doelen geïnstrueerd. 

Stap 2: Schrijf een plan

Schrijf je droom op vanuit je visualisatie. Maak dit weer zo concreet mogelijk. Daarbij is het veel effectiever als je het zo opschrijft alsof je al in bezit bent van je super succes. Het nut van het opschrijven is dat je het nog concreter maakt. Lees je plan tweemaal per dag. Op deze manier blijf je je mind trainen en word je droom opgepikt door je onderbewustzijn. Zonder deze stap wordt je droom geen brandend verlangen, maar enkel een vluchtige wens. Dat is niet voldoende!

Stap 3: Maak een vision board

Zoek plaatjes op internet die passen bij jou droom en doe je in een schilderijlijst. Kijk alsjeblieft de film ‘The Secret’, hier vertelt een man over zijn ervaring met het maken van een vision board. Door je droom echt op deze manier te visualiseren wordt je droom voor je hersenen levensecht. Hang het bord op een prominente plek in je werkkamer. Je onderbewustzijn staat nooit uit. Dus iedere keer als je blik op het board valt, zal het je andere deel van je hersenen triggeren om het gat te dichten van waar je nu bent en waar je heen wilt. 

conclusie

Dus hoe concreter en duidelijker jij je succesvolste leven voor je ziet, hoe groter de kans dat je het daadwerkelijk gaat realiseren. Zonder concrete instructies mist je RAS sturing. Je zal daarom nooit op de plek komen waar je wil zijn. Dit zijn de stappen die je moet zetten om je hersenen op een juiste wijze te instrueren: (1) Plan een half uurtje per dag in om te visualiseren, (2) Vervolgens moet je dit opschrijven en twee keer per dag lezen en (3) Maak een vision board. Ik hoop dat je dit doet en dat je al je dromen waar maakt. Hoe ziet jouw succesvolste leven eruit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *