Stop met het verspillen van je leven

Je moet proberen iets te maken van je leven. Dit is je missie. Waarom? Enerzijds ben je het gemiddelde van de mensen om je heen. Wat betekent dat als jij jezelf verbeterd je omgeving profiteert. Door alles uit jezelf te willen halen voeg je de meeste waarde toe aan je omgeving. En anderzijds…. heb je iets beters te doen dan? In deze blog ga ik proberen je uit te leggen hoeveel tijd jij verspilt en hoe jij ervoor kan zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt.

Je laat 50.000 euro per jaar liggen

Over het algemeen verspilt de gemiddelde persoon 5 uur per dag. Denk aan het aantal uur dat je Netflixt, youtubet of gamed. 5 uur per dag betekent 35 uur per week. 35 x 52 weken in een jaar = 1820. Dat zijn 45 werkweken dat je laat liggen! Vermenigvuldig het aantal uren met je uurloon. Hopelijk zorgen deze rekensommen ervoor dat je stop met het verspillen van tijd.

Een schema

Wat heb je nodig om effectiever te worden. Het antwoord is simpel: een schema. Helaas hebben heel veel mensen moeite om een effectief schema op te stellen. De te volbrengen taken worden uiteindelijk niet uitgevoerd, omdat mensen geen zin hebben om de taken uit te voeren. Mensen vermijden comfort. Hoe kun je dan een goed schema opstellen? Door voor jezelf te bepalen wat wat voor dag je wil. Zorg dat deze effectief is en goed aanvoelt.

Compounding

Waarschijnlijk zul je niet in staat zijn om iedere dag je taken te volbrengen. Dit is niet erg want mensen zijn niet goed in plannen. Maar laat dit je niet ontmoedigen. Besef dat als je iedere dag dingen doet die bijdragen aan je droomleven, je aan het einde van het jaar een totaal ander leven hebt. Dat is de wet van compounding. Als je hier meer over wilt weten kijk dan dit fimpje. Ik raad het je zeker aan. Denk hoe je deze wet in je eigen leven kunt implementeren.

Conclusie

Je verspilt minstens 50.000 euro door je tijd te verspillen. Kom dus in actie. Plan je dag vooruit. Op deze manier kun je je leven effectiever indelen. Het is niet lastig en maak het niet te moeilijk voor jezelf. Voor je gaat slapen moet je een lijstje maken met 6 taken die je de volgende dag gedaan wil hebben. Vervolgens visualiseer je de perfecte dag voor je. Door iedere dag effectiever te zijn zal je leven binnen een jaar drastisch veranderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *