Stel je doelen zo onrealistisch mogelijk

Als Nederlanders sta je eigenlijk al met 1-0 achter ten opzichte van een Amerikaan. Huh? Je bent namelijk besmet met de Nederlandse mentaliteit. “Doe maar lekker normaal, dan doe je al gek genoeg.” F*** dat! Het zal je nergens brengen. Deze hunkering naar gemiddeld zijn en niet willen opvallen is een virus die je mooiste dromen op een gruwelijke wijze executeren. Je moet onrealistische doelen zetten.

Je onderschat alles

Ik ben geen fan van Grant Cardone, maar je moet hem nageven dat hij extreem succesvol is. Zijn boek ‘The 10X rule’ zou ik niet aan iedereen aanbevelen. Toch heeft het mijn blik verruimd op het gebied van doelen zetten. Cardone geeft aan om juist je doelen zo hoog mogelijk te zetten en als je het vanuit zijn perspectief bekijkt heeft hij 100% gelijk. Je zult namelijk altijd de tijd, moeite en energie van wat het kost om je doelen te halen onderschatten. Wanneer dit het geval is, spookt er 1 gevaarlijk woord door je hoofd: ‘STOPPEN’.

Onrealistische doelen geven je energie

Gemiddelde doelen dagen je uit om gemiddelde acties te ondernemen. Als je onderweg naar je gemiddelde succes weerstand tegenkomt, ben je niet bereid om je hierlangs te vechten. De doelen zijn niet uitdagend genoeg om jezelf er volledig aan te committeren. Om enthousiast te blijven moet je je doelen zo zetten dat ze je aandacht blijven vragen. Je doelen voeden je acties. Om jezelf door weerstand heen te slaan heb je grote redenen nodig om je erdoorheen te slaan. Hoe groter en onrealistischer je doelen en dromen zijn (en des te meer ze uitgelijnd zijn met jouw plichten), hoe meer en langer jij er energie van krijgt.

Middelmatige problemen zijn catastrofaal

Een ander probleem is dat gemiddelde doelen je gemiddelde problemen brengen. Nu zal je waarschijnlijk denken: relaxed. Het zit toch anders middelmatige problemen zijn catastrofaal, want ze veranderen in rampzalige problemen. Wat vind jij van het idee dat jij altijd hebt gewerkt om een middelmatig pensioen op te bouwen en vervolgens blijf jij 15 jaar langer leven dan je pensioen en spaargeld. Fijn zo’n gemiddeld leven.

Ander mans visie

Als laatste is het goed om jezelf af te vragen wat realistisch is. Grant haat het in ieder geval. ‘Realistisch’ is niets anders dan wat anderen vanuit hun denkwijze voor mogelijk houden. Deze mensen kunnen niet zien wat jij ziet. Waren de ideeën van Edison, Ford en Jobs op voorhand realistisch? Hadden zij tot deze successen kunnen komen als ze gemiddelde doelen hadden gezet?

Conclusie

Dus je doelen zijn er om je acties te voorzien van brandstof. Gemiddelde doelen brengen je hooguit gemiddeld en vaak zelfs minder. Om je op weg te helpen heb ik een opdracht verwerkt in mijn gratis werkboek. Ga er samen met mijn Youtube filmpjes mee aan de slag. Zie hoe deze methode je dromen zullen manifesteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *