Snel geld verdienen? Wordt zo miljonair!

Snel geld verdienen? Wordt zo miljonair!

Snel geld verdienen kan(!) met de Toto, Unibet of het verkopen van die negen strepen drogga. De kans van slagen is echter niet groot en ik verzeker je dat als het je wel lukt je alles binnen een mum van tijd hebt verpest. Easy come easy go. Het probleem met veel en makkelijk verdienen is dat je echt denkt dat je een zesde zintuig hebt en slimmer bent dan de hele wereld. Dat is niet zo. Er is een juiste, gezonde en duurzame manier om miljonair te worden, die je ook nog eens meer brengt dan dikke stacks alleen. Verlies jij nu al je interesse? Prima, ga maar terug op het internet en trap alsjeblieft dan ook nog eens in die snel-en-makkelijk-verdienen scam die je tegenwoordig overal ziet. Je bent in dat geval een rijk en succesvol leven toch niet waard. Ben jij wel nieuwsgierig en dus ook uit het juiste hout gesneden.

Denk niet aan geld

Als je op dit punt bent gekomen, wil ik je feliciteren. Je behoort tot de 5% van de mensen die wel kans heeft op het realiseren van zijn dromen. Dan zal ik je nu eindelijk het geheim vertellen waar je al zo lang op hebt gewacht: Denk juist absoluut niet aan je portemonnee, maar om de reden waarom je iets doet. Dit heeft twee redenen en die ga ik uitleggen aan de hand van de wetenschap. 

Twee Hersenen

Alles in het leven loopt van binnen naar buiten. In het boek ‘Start with why’ legt Simon Sinek uit dat consumenten niet kopen wat je doet. Zij kopen je product of dienst vanwege de reden dat je iets doet. Maar in het kort komt het erop neer dat jouw hersenen uit twee delen bestaat. Je reptielenbrein en je rationele brein. Het reptielen/ brein bevindt zich midden in het brein en is erop gericht om te overleven. Dit deel van het brein zorgt ervoor dat jij in je comfort zone blijft. Het rationele brein is later in onze evolutie gegroeid en heeft ervoor gezorgd dat wij bewust denken. 

Het beslissende brein

Hoe zeer wij ook zouden willen dat we rationele deel de beslissingen zou nemen is ons gevoels brein vele male sterker en maakt dan ook toch echt de dienst uit. Je weet bijvoorbeeld dondersgoed dat je nu echt wel weer eens een keer naar de sportschool moet, maar je gevoelsbrein zegt: “Nee vriend, dat vind ik niet fijn.” Dus blijf je thuis netflixen. De waarom vraag ligt dicht bij gevoel. Gevoel kun je niet uitleggen. Probeer maar eens te vertellen waarom je van je moeder houdt. Lastig hé. 

Om mensen die keuze voor jou te laten maken moet je ze vertellen en laten zien waarom je iets doet. Nogmaals mensen kopen niet wat je doet, maar waarom je het doet. Daarom kun je op die manier zeggen dat je geld in eerste instantie even moet laten voor wat het is. Geld is een bijproduct. Al is je product de allerbeste op de hele wereld, maar zonder dat je het uitlegt waarom je het doet, verkoop je geen reet. Eens even kijken hoe lang je het dan nog volhoudt.

Geld is geen goede brandstof

De weg naar succes is oneindig. Eenmaal je droom verwezenlijkt zul je het willen behouden of uitbreiden. Dat kost erg veel energie en tijd. Reken er maar op dat je de eerstkomende twee jaar 60 uur in de week werkt. Denk je dat je dat kunt volhouden met iets waar je veel geld mee verdient maar totaal niet bij je hart en passies ligt. Ik kan zal je zeggen dat de kans van slagen in dat geval 1% is. Stel je haalt het wel, dan weet ik zeker dat je op het punt raakt van ‘is dit het nou’

conclusie

Kortom laat geld maar even voor wat het is. Geld is een bijproduct (naast voldoening, relaties en geluk) dat voorkomt uit het met volharding volgen van je passie over een lange periode van tijd. Stel jezelf de vraag waarom je het wilt doen. Zodra je een fijn antwoord op deze vraag vind krijg je zin om eraan te beginnen. Je kunt nu, na het bekijken van deze video over ‘Start with why’ besluiten om de golden circle van Simon Sinek in te vullen. 

2 gedachten over “Snel geld verdienen? Wordt zo miljonair!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *