Je haalt fulfillment uit je verantwoordelijkheden

Ik wil het vandaag hebben over responsibility. Want je verantwoordelijkheden geven je leven betekenis. Je zou dus kunnen zeggen: neem een hele grote verantwoordelijkheid op je en je zult een heel betekenisvol leven leiden. Stel dat je leven zo betekenisvol is, dan maakt het ook niet uit of je wordt geteisterd door tragedie of ongelukken. Want het is het in dat geval waard!

Commitment

Dit is waarheid als een koe. Echter wees ervan bewust dat je je responsibilities niet moet laten afhangen van wat anderen denken dat je moet doen. Het gaat erom dat jij zelf kiest welk ‘spel’ je wil gaan spelen. ‘Spel’ wil in dit geval zeggen, welke commitment ga jij maken. Waaraan wil jij je leven wijden? Wees bewust van je eigen sterfelijkheid, zodat je volledig in dit spel opgaat. 

Je bent al all-in

Maar hoe weet je of wat je doet effect zal hebben? Je zal het pas weten nadat je het gewoon hebt gedaan. Dat is de wet van geloof. Maak de commitment en handel hier vervolgens altijd naar. Er zijn spellen waaraan je niet mee mag doen tenzij je er voor de volle 100% all-in bent. Dat is het interessante van het leven. Je bent all-in. Dus dit bepaalt dat je je mooiste leven moet proberen te leven. Je hebt namelijk niks beters te doen.

Ga dus proberen alles uit het leven te halen en maak de commitment. Misschien kun je dan juist je ongelukkige leven rechtvaardigen. mensen halen nu eenmaal betekenis uit hun verantwoordelijkheden.

Het leven is lijden

Zoals de boeddhisten ons leren: het leven is lijden. Wat kun je hieraan doen? Je kan dit enkel doen door het vrijwillig te accepteren en vervolgens ernaar te streven om het gevolg van dit lijden te overwinnen. Dit zul je moeten doen voor jezelf en voor de mensen om je heen. Door op een reine manier te leven als individu zul je ook de mensen in je directe omgeving direct beïnvloeden.

Hoe dicht bij je droom zou je kunnen komen als je:

  • Stopt met het verspillen van tijd
  • Stopt met liegen
  • Jezelf oriënteert op het hoogste haalbare;

Conclusie

Kortom lijden is onlosmakelijk verbonden met ons bestaan. Je zult dit moeten accepteren en vervolgens een commitment maken aan je levensdoel. Je hebt namelijk niks beters te doen op deze wereld. Als je dit doet heb je het gevoel dat je leven betekenis heeft en dat is hetgeen waar wij als mens naar op zoek zijn. Je bent verplicht om je mooiste leven te lijden, niet alleen voor de mensen om je heen, maar ook voor de mensen om je heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *