Hoe je alles krijgt wat je wil

Is het je wel eens opgevallen wanneer je een bepaald soort schoenen wilt, dat deze ineens overal verschijnen: mensen op straat dragen ze, liggen in iedere etalage. Is dit toeval? nee. Je brein is (mits goed ingesteld) een supercomputer, die je op kansen wijst. Deze computer kan jij zelf instellen, waardoor jij alles krijgt wat je hartje begeert.

Jouw brein gaat voor je opzoek

Hoe komt het dat je die schoenen overal ziet? Het geheim is dat ze er altijd al waren, maar je brein was er niet op getraind om ze te zien. Toen je had besloten dat jij deze wilde is je brein er onbewust naar gaan zoeken. Het deel in het brein dat hier invloed op heeft is het Reticular Activating System (RAS). Deze heeft het vermogen om informatie te filteren. Het RAS is een gatekeeper/secretaresse voor jou (de CEO). Zij bepaald wat relevant is voor jou. Daarom kan het voor jou ontzettend veel betekenen om te weten wat je wilt.

Het ras werkt zonder pauze

Waarom vallen deze schoenen ineens op? Je bent niet de hele dag bewust aan het zoeken naar die schoenen. Dat komt omdat het RAS zich altijd bevindt in een staat van ontvankelijkheid. Deze is continu de informatie aan het filteren. Het laat alleen door wat mogelijk interessant is voor jou. De belangrijke geeft hij door aan het deel van de mind dat beslissingen maakt. Zoals eerder behandelt hebben we 2 minds. Het filteren van informatie is van cruciaal belang. Het beslissings/bewuste brein kan maar 40 bits/seconde verwerken. In tegenstelling tot het onbewuste brein, deze kan 40 mln bits/seconde verwerken.

Hoe jij je filter kunt instellen

Uit die 40 mln bits laat je RAS zien wat relevant is voor jou. Wanneer jij in staat bent om je RAS juist in te stellen zal alles wat je wil verschijnen. Je kunt je RAS instellen door het opstellen van een lijst met dromen op of middels het uitspreken van affirmaties. Visualiseer je stoutste dromen en voel je dromen. Emotie is namelijk een cruciale factor. Doe deze dingen dagelijks. Dat is de manier waarop je je RAS moet trainen. Je RAS zal je naar nieuwe kansen leiden in de vorm van mensen, informatie, artikelen etc. Dit is zo belangrijk, want het stelt je instaat om je eigen realiteit te maken. Wordt geen slaaf van je toekomst, maar neem je lot in eigen handen.

Conclusie

Dus het Reticular Activating System (RAS) filter de informatie eruit de relevant is voor jou. Wil je rode schoenen, zoekt het naar rode schoenen. Het onbewuste brein vangt ontzettend veel informatie op. Zonder het filter zou jij nooit bewust keuzes kunnen maken die je verder brengen. Stel je filter goed in en nieuwe kansen zullen ontplooien. Neem je eigen leven in handen en weet wat je wil. Doe de opdrachten in het werkboek en zet stappen richting je stoutste dromen. Waarom deze tool niet inzetten om je mooiste leven te lijden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *