Durf jezelf voor schut te zetten

Binnen in jou zit je potentie. Dit is alles wat je kunt zijn. Zo nu en dan manifesteert het zich in je leven door je geinteresseerd in iets te laten zijn. Dit klinkt misschien als iets zweverigs, maar dat is het absoluut niet. Integendeel zelfs, het is puur biologisch

Jou interesses worden gevangen door de dingen die bijdragen aan je ontwikkeling. Je kunt hieruit concluderen dat het cruciaal is om de dingen na te jagen die je interesse wekken. Toch doen mensen dit niet uit schaamte. Het moment dat je iets nieuws probeert zul je er ontzettend slecht in zijn. Je klungelt en zet jezelf voor lul. Helaas voor ons moeten we onszelf voor lul zetten om uiteindelijk te groeien.

Hoe weet je of je een interesse of idee moet najagen?

Hoe zorg je ervoor dat je geen slecht idee najaagt? Waarschijnlijk, heb je het aan het juiste eind en is het een stom idee. Want de kans dat je het juist hebt de eerste keer is gelijk aan 0. Dus je wacht. Dit is wat de meeste mensen doen. Ze wachten met het nemen van actie tot ze 30 zijn. Je moet dit niet doen, want je hebt niet het inzicht om te weten of iets een goed of slecht idee is. Je weet het gewoon niet. Ook al zou de perfecte kans zich voordoen, zou jij niet instaat zijn dit te herkennen. We zijn zo imperfect.

Daarom kwam Nietzche met zijn theorie: “The will to stupidity.” Je moet je eigen fouten in calculeren. Het is beter om iets te doen met een dramatische uitvoering, dan het helemaal niet te doen. Kijk naar de meest succesvolle mensen op aarde. Zijn zij allen natuurtalenten? Nee! Deze mensen faalden keer op keer, maar het verschil tussen hun en de meesten van ons is dat zij leerden van de fouten en wij in dezelfde situatie simpelweg zouden opgeven.

In het begin zul je keer op keer op je snuffert gaan. Gelukkig zul je gaandeweg steeds minder vaak miskleunen. Waardoor je steeds effectievere stappen zet richting je doel. Iedereen kan dit, maar dan moet je wel van de bank afkomen. Gooi die schaamte van je af. Misschien sta je in het begin voor lul in de ogen van anderen. Deste leuker het is om achteraf een lange neus te trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *