Discomfort is de vriend die je leven beter maakt

Je komt niet van de bank af, dat deed ik ook niet! In deze blog leg ik je uit waarom jij de ‘Netlix’-verleiding niet kunt weerstaan en hoe je dit kunt verhelpen. Een deel van de bewezen formule voor (mega) succes is het nemen van actie. Als je ergens wilt komen zul je toch echt stappen moeten maken. Geen zin om vandaag naar de gym te gaan? Lees deze blog en ik zie je over 5 minuten bij de sportschool.

Angst voor discomfort

Om de een of andere reden zijn we extreem bang voor discomfort. Je weet donders goed dat je naar de sportschool moet, maar je instinct zegt: “blijf maar lekker Temptation of Ex on the beach kijken.” Deze tweestrijd wordt veroorzaakt door het feit dat jij twee breinen bezit. De eerste is het gevoelsbrein, die gericht is op overleven en dus comfort. De ander is het rationele brein. Je gevoelsbrein is veel sterker dan jouw rationele brein en dus blijf je op de bank hangen. Wil je meer weten over deze twee breinen klik dan hier.

De associatie is bepalend

Deze angst voor discomfort speelt zich vooral af bij het opstarten. Dit komt door jouw associatie met de taak. Als je niet in vorm bent associeer je sporten met zweten en pijn. Terwijl wanneer je fit bent, associeer je sporten met het voldane gevoel dat je krijgt na de workout. De associatie de krijgt bij het denken aan de taak is dus van belang of je gaat doen wat je moet doen.

Discomfort is je vriend

Als je succesvol wilt zijn is toegeven aan comfort een no-go. De meeste mensen geven toe aan hun instincten en blijven dus lekker op de bank plakken. De high performers van deze wereld doen dat niet, want zij weten dat dat kracht gedijt bij weerstand. Als je bijvoorbeeld hard traint zet je spanning op je spieren. Hierdoor groeien juist je spieren. De mate van discomfort en succes/vooruitgang hebben een evenredig verband. Dus zoals Joe Rogan zegt: “Discomfort is je vriend.”

CONCLUSIE

(1) Dus het feit dat je niet van de bank kunt komen komt door je ‘angst’ voor discomfort. (2) Deze angst komt voort  uit de associatie die je voelt bij de taak. Neem daarbij het verschil in ogenschouw hoe de gemiddelde persoon en succesvolle mensen hiernaar kijken. Zet jezelf erover heen en luister naar je rationele brein, want discomfort zal je vriend moeten worden. Wanneer je dit doet ben je al een stuk dichter bij het realiseren van je dromen. Hoe kom jij van je luie reet af?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *