Deze vragen zullen je leven verbeteren

Jouw mate van succes wordt gemeten aan de kwaliteit van jouw problemen en hoe jij deze kunt oplossen. Mensen met veel succes zijn goede probleemoplossers. Deze mensen creëren waarden. Het verschil tussen jouw en zij is dat de rijken een simpele tool gebruiken. Deze tool is zo eenvoudig dat jij deze ook kunt aanleren.

De simpelste manier om creatief te worden

Creatieve mensen zijn nieuwsgierig. Volgens vele succesvolle mensen is deze nieuwsgierigheid één van de sleuteleigenschappen van een hoge intelligentie. Nu zal je misschien denken: ‘Ik ben helemaal niet creatief.’ Hou op! Ieder mens is creatief, je bent alleen nooit geholpen om je creativiteit tot bloei te laten komen. Gelukkig is dit makkelijk te doen. Namelijk door: Open vragen. Hoe, waarom, wat, wanneer, waar en als zijn de opening naar creatieve oplossingen. Deze tool is zo eenvoudig, maar ze zullen je zoveel informatie en input geven. Dit soort vragen zijn namelijk niet met een makkelijke ja of nee te beantwoorden. Hierdoor wordt je gedwongen om voor een langere periode je hersens te gebruiken.

Rudyard Kipling

“I keep six honest serving-men
(They taught me all I knew);
Their names are What and Why and When
And How and Where and Who.”

Je ouders zijn de schuldige

Dit is niks nieuws voor ons. We hebben deze open vragen altijd gebruikt toen we nog kind waren. Als kind stelde je deze vragen om een beetje nieuwe kennis aan je hersenen toe te voegen. Als ouders geïrriteerd raken op een kind dat veel de waarom vraag stelt, moeten ze beseffen dat ze inbreuk doet op een tool die het kind veel kan opbrengen in zijn latere leven.

Hoe meer je praat hoe minder je luistert

Als volwassenen weten we dat ieder mens wel iets van kennis in huis heeft waar wij ons voordeel mee kunnen doen, maar dan moeten we wel weten wat het is. Ook hier leent de open vragen methode zich uitstekend voor. Door het stellen van deze soort vragen stellen mensen zich sneller voor je open. Mensen houden ervan om te praten over dingen die ze interesseren. Door het stellen van open vragen laat je je gesprekspartner voelen dat je geïnteresseerd bent in hun mening en gedachte. Door het stellen van hoe/waarom/wat/wanneer/etc. vragen verzamel en absorbeer je deze nuttige informatie. Je zult voelen dat je kennis met sprongen vooruit schiet. Maar dat is niet het enige wat het oplevert. Deze techniek is namelijk de beste techniek voor het maken succes in menselijke relaties. Des te meer wij luisteren des te plezieriger lijkt onze gesprekspartner de conversatie te beleven.

CONCLUSIE

Kortom stel zoveel mogelijk open vragen en hou je kop dan even. Niemand leert door zelf aan het woord te zijn. Als praktische tip adviseer ik je om mijn e-werkboek te downloaden (binnenkort beschikbaar). Hierin staan oefeningen die jou op weg helpen naar je mooiste leven. Ga ermee aan de slag aan de hand van mijn Instagram kanaal. Ik zie graag je ervaringen tegemoet. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *