Autosuggestie: de sleutel tot succes

Autosuggestie gaat voor jou de brug slaan tussen waar je nu bent en je droomleven. Zoals in eerdere blogs behandelt is het van belang om te weten wat je wil. Dat is echter niet genoeg. Er zijn genoeg mensen die concreet weten wat ze willen, maar het lukt ze niet om die droom waar te maken. Vaak is een gebrek aan zelfvertrouwen hier debet aan. In deze blog ga ik uitleggen waarom dat zo is. Tevens vertel ik jou hoe je die brug wel kunt maken. De stappen zijn niet simpel, maar je moet jezelf de tijd gunnen. Als je de dingen doet die in deze blog staan zul je zien dat je leven langzaam aan gaat veranderen.

Jouw conditionering

Alle acties en beslissingen die jij maakt worden gestuurd door jou conditionering. Conditionering ofwel paradigm is een mentaal programma dat vrijwel een monopolie heeft op jouw gewoontes en bijna al ons gedrag bestaan uit gewoontes. Dus je conditionering bepaalt je leven. Er zijn zoveel mensen met goede opleidingen, die ook nog eens slim zijn maar het niet voor elkaar krijgen om succesvol te worden. Dit komt door hun conditionering.

Je bent verpest door je ‘rolmodellen’

90% van je conditionering is gevormd van je eerste tot je zevende jaar. Het zijn de suggesties van anderen die we op deze leeftijd direct in ons hoofd plant. Werk hard, ga naar school, doe maar normaal dan doe je gek genoeg etc. je ouders, school en vriendjes hebben op zeer jonge leeftijd ontzettend veel invloed op de rest van jouw leven. Daarom zie je vaak dat de rijken rijk blijven en de armen arm. Het heeft niks te maken met intelligentie. Nee, het heeft te maken met hun conditionering en de manier waarop deze invloed heeft op hun gewoontes.

Jezelf herprogrammeren

Nu je ouder bent, is het veel lastiger om je conditionering te beïnvloeden. Je kunt het doen middels autosuggestie. Dit is het communicatiemiddel tussen het deel van de geest waar bewuste gedachten worden gevormd en het deel dat de toegangspoort is tot het onderbewustzijn. Zoals als eerder gezegd maakt ons onderbewustzijn de dienst uit. Autosuggestie is niets anders dan dagelijks een aantal zinnen zeggen. Het is eigenlijk hetzelfde als jezelf een leugentje voor houden. Als iemand vaak zat een leugen hoort gaat hij deze aannemen als absolute waarheid.

Jok tegen jezelf

Jezelf op op een goede manier voorliegen kan op verschillende manieren. Hieronder heb ik de drie beste filmpjes vermeld. Zet deze gemiddeld 1 keer per dag op. Luister ze met aandacht. Na een tijdje zullen je hersenen de instructies automatisch opnemen. Je zult meer zelfvertrouwen en wilskracht krijgen. Je succes leven zal dan niet lang op zich laten wachten.

Klik op de volgende affirmaties:

Conclusie

Dus de mate van succes worden bepaalt door je conditionering. Deze is in de eerste jaren van je leven gevormd door de omgeving waarin jij woont. Daarom blijft rijk welvarend en blijft arm onderaan de ladder bungelen. Het is mogelijk om jezelf opnieuw te programmeren. Dit kost echter veel meer tijd en energie. Je kunt het doen met behulp van autosuggestie. Kijk naar de bronnen die in deze blog staan. Hoe heeft jouw omgeving je gevormd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *